Lammerull glasert med sennepsfrø
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g filetrull av lam
Salt og pepper
Olje til steking
6 dl lammekraft
2 ss sennepsfrø
4 fennikel
8 små gulrøtter
4 østersopp
1 ss olivenolje
1 sitron
2 ss smør
2 cm rød chili, finhakket
1 ts sukker
2 ss koriander, frisk
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun det på alle sider i en stekepanne. Stek videre ferdig i ovn på 180 °C, til kjernetemperatur 56 °C.
Kok lammekraft til den tykner. Tilsett sennepsfrø. Del lammekjøtt i skiver og varm opp i lammekraften.
Kutt fennikel i biter. Skrell gulrøtter. Kok fennikel og gulrøtter hver for seg i lettsaltet vann til de er helt møre. Stek sopp 2-3 min i olje.
Kok opp saft av 1 sitron, smør, chili og sukker. Tilsett finhakket koriander. Vend grønnsaker og sopp i glasur før servering.