Lammeplomme med sennep

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ca 800 g lammeplomme
Salt og pepper
Olje til steking
4 hele hvitløk
Havsalt
2 bifftomater
Salt og pepper
1 ss olivenolje
Basilikum, frisk
6 dl lammekraft
1 ts sort pepper, kvernet
1 ss smør
Brun kjøttet på alle sider i en stekepanne. Ha den over i noe ildfast og stek videre i ovn på 120 °C i 30 min. Bruk gjerne et steketermometer, 56 °C for rosastekt, 76 °C for godt stekt.
Legg hvitløk i en ildfast form. Dekk all løken med havsalt. Bak i ovn på 120 °C i 50 min. Skrell løken og varm den i sausen ved servering.
Del tomater i skiver. Krydre med salt og pepper. Stek dem på begge sider i en panne med olje. Riv over rikelig med basilikum.
Reduser lammekraften til ca 2 dl. Tilsett pepper og visp inn smør. Smak eventuelt til med litt salt.