top of page

Lammekotelett på asiatisk måte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 lammekoteletter
Olje til steking
2 ss soyasaus
2 ss riseddik
1dl lammekraft
En liten neve enokisopp (eller strimlet shiitakesopp)

200 g aspargesbønner
1 ss sesamolje

4 dl kyllingkraft (eller 1 buljongterning og 4 dl vann
2 ss soyasaus
50 g risnudler
4 ss cashewnøtter, finhakket
2 ts chilipulver

2 avokado
2 ss sitronolje

4 ss chiliolje
4 ts fiskesaus
4 ss chili, syltet

Brun lammekoteletter godt på begge sider i en panne med olje. Dra pannen vekk fra varmen og la den kjøle ned noe. Tilsett soyasaus, riseddik og lammekraft. Legg i sopp og la det småkoke i 2 min.
Kok aspargesbønner 3 min i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Vend bønnene i sesamolje ved servering.
Kok opp kyllingkraft. Smak til med soyasaus. Legg i nudler og la trekke til de er helt myke, ca 10 min. Avkjøl nudlene i væsken. Strø over nøtter og chilipulver ved servering.
Del avokado i to. Fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Del kjøttet i biter. Pensle med sitronolje.
Bland chiliolje med fiskesaus. Legg alle ingrediensene til retten opp i små skåler.

Bold Title

bottom of page