Lammefrikassé og kantareller i dillsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g lammekjøtt (f.eks. lår)
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 laurbærblad
200 g gulrøtter
100 g kålrot
100 g sellerirot
600 g poteter
2 dl matfløte
Salt og pepper
Maizena
1 bunt dill
6 dl kantareller
4 skiver bacon, i biter
2 tomater, i terninger
Kutt lammekjøtt i fire cm store biter. Skrell løk og del i to. Legg kjøtt, løk, hvitløkfedd og laubærblad i en kjele og dekk med kaldt vann, kok opp. Ta vekk skummet som kommer opp. Skrell grønnsaker og kutt i biter eller strimler, legg i kjelen med kjøttet og kok sakte under lokk i 1-2 timer til kjøttet er mørt.
Kok potetene møre.
Sil kraften til kjøttet over i en annen kjele og kok opp. Ha i fløten og smak til med salt og pepper. Bland ut maizenamel med litt kaldt vann og jevne sausen. Ha i dillen og miks til en grønn saus. (Miks gjerne opp sausen rett før servering.) Ha i kjøtt og grønnsaker.
Stek kantareller og bacon. Pynt med tomatterninger og dill, servér.
Kalvekjøtt smaker også godt i denne retten.