Lammefrikassé med sennep og estragon
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g lammekjøtt (f.eks. lår)
1 gul løk
2 hvitløkfedd
1 laurbærblad
200 g gulrøtter
100 g kålrot
100 g sellerirot
600 g poteter
2 dl matfløte
Salt og pepper
2 ss sennep, grov
Maizena
Estragon, frisk
Kutt lammekjøtt i fire cm store biter. Skrell løk og del i to. Legg kjøtt, løk, hvitløkfedd og laubærblad i en kjele og dekk med kaldt vann, kok opp. Ta vekk skummet som kommer opp. Skrell grønnsaker og kutt i biter eller strimler, legg i kjelen med kjøttet og kok sakte under lokk i 1-2 timer til kjøttet er mørt.
Kok potetene møre.
Sil av kraften som kjøttet kokes i over i en annen kjele og kok opp. Ha i fløten og smak til med salt, pepper, sennep og estragon. Bland ut maizenamel med litt kaldt vann og jevne sausen. Ha i kjøtt og grønnsaker.
Servér med salat og gelé.