Lammecarre med savoykål, søtpotetkrem og trøffelsjy
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g søtpotet
4 hvitløkfedd
1 dl rømme
Salt og pepper
1 kg lammecarre
4 ss frisk timian, hakket
2 ss smør
2 sjalottløk, skivet
1 savoykål, i strimler
1 rødt eple, i båter
1 ss smør
2 dl eplesider
2 dl oksekraft
1 dl portvin
1 ts trøffel, hakket
Skrell søtpotetene og kok dem møre i saltet vann sammen med hvitløkfedd. Sil fra vannet og miks søtpotet, hvitløk og rømme til en puré. Smak til med salt og pepper.
Krydre lammekjøttet med salt, pepper og timian. Brun kjøttet på alle sider i smør. Etterstek i ovn på 200 °C i ca 16 min. Pakk inn kjøttet i folie og la hvile før det kuttes i skiver.
Surr løk, kål og eple i 1 ss smør. Ha over sider og braisér under lokk i ca 4 min.
Kok opp oksekraft med portvin, og smak til med trøffel.
Servér gjerne med eplechips til som pynt.