Lammecarre i buljong
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g lammecarre
1 ss rosmarin, finhakket
1 ss hvitløk, finhakket
Salt og pepper
Olje til steking
8 dl kyllingkraft
1 tomme ingefær
2 sitrongress
2 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
50 g tørket sopp, lagt i bløt over natten
8 småløk
200 g aspargesbønner
Lag noen ruter i fettet på lammekjøttet med en skarp kniv. Gni kjøttet inn med rosmarin, hvitløk, salt og pepper. Brun kjøttet på fettsiden i en panne med olje. Stek videre i ovn på 120 °C til kjernetemperatur 58 °C. La kjøttet hvile 10 min før det deles opp.
Kok opp kyllingkraft. Tilsett ingefær, sitrongress og hvitløk. La kraften koke til det smaker godt med krydder. Smak til med soyasaus.
Stek sopp 2-3 min i en panne med olje. Legg i småløk. Hell over ca 1 dl av suppen og kok til løken er mør. Spe eventuelt med mer suppe om all væsken fordamper. Hell sopp og løk over i suppen. TIlsett bønnene og kok til de er møre.
Fordel suppen i fire skåler. Del lammekjøttet i skiver. Servér straks.