Lam i dill
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g lammekjøtt, salt
1 1/2 ltr vann
1 ss hel sort pepper
1 laurbærblad
1 ts smør
1 ts hvetemel
5 dl av kokekraften
2 dl fløte
3 ss dill, finhakket
2 ss sennep
1 ss sort pepper, kvernet
200 g gulrøtter
2 dl appelsinsaft
1 ss sukker
1 ts sennepsfrø
1 ts chilipulver
4 persillerøtter
5 dl melk
50 g pinjekjerner, ristet
1 ss smør
Kok kjøttet i vann med pepper og laurbærblad i ca 1 1/2 time, eller til kjøttet løsner fra beinet.
Smelt smør i en kjele. Rør inn hvetemel. Spe med varm kraft og fløte. Smak til med finhakket dill, sennep og sort pepper. Plasser kjøttet tilbake i sausen.
Skrell gulrøtter og kok dem møre i appelsinsaft og sukker. Ha i sennepsfrø og chilipulver rett før servering.
Skrell persillerøtter og kok dem helt møre i melk. Smelt smør i en panne og stek nøtter til de er lysebrune. Vend persillerøttene i nøttene før de serveres.
Servér med kokte poteter til.