top of page

Laksesuppe med tomat og dill

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Ca 500 g laksefilet uten skinn
Smaksnøytral olje

1 sjalottløk i tynne skiver
200 g ferske tomater, hakkede uten innmat
1/2 ts salt
1 ss fishsauce
Ca 8 dl vann

3 ss fersk dill, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
Sort pepper

Skjær laksen i små kuber. Stek laksebitene i olje i en teflonpanne til de er lysebrune. Ta opp laksen fra kjelen.
Varm opp litt olje i en kjele og surr løken til den er myk. Ha i tomat og salt og kok under lokk i ca 5 min til det er blitt mos av tomatene. Ha laksen i kjelen sammen med fishsauce og vann. Kok opp og fjern skummet som kommer opp på suppen. Kok på svak varme i 15 min.
Smak til suppen med salt eller fishsauce og rør i dill og hvitløk. Servér suppen i skåler med sort pepper på.

Ha skalldyr som for eksempel scampi, krabbe eller blåskjell i suppen.

Bold Title

bottom of page