Laks med økologisk hollandaise
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g poteter
200 g økologisk smør
2 økologiske eggeplommer
Økologisk sitron
Salt og hvit pepper
4 porsjoner økologisk laks
1 neve sukkererter
10 delte cherrytomater
Basilikum
Kok potetene. Smelt smøret. Ha eggeplommene i en kjele sammen med litt sitronsaft og et par dråper vann. Pisk over svak varme til et tykt skum. Pass på så ikke egget koagulerer. Pisk inn smøret i eggeskummet litt og litt til en tykk saus. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek, bak eller kok laksen til den er tilberedt slik du ønsker det. Kok sukkererter i lettsaltet vann. Server laksen med kokte poteter, sukkerter, tomat og din deilige hjemmelagde saus.
Server evt. med flere grønnsaker i sesong. Laksen kan også surres med spekeskinke før tilberedning.