top of page

Løksuppe med lam

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 løk
1 fedd hvitløk, finkuttet
2 ss smør
1 ss timian, finhakket
1 ss salvie, finhakket
8 dl oksekraft (eller 1 buljongterning og 5 dl vann)
Salt og pepper
En liten håndfull pinjekjerner

600 g ytrefilet av lam
Salt og pepper
Olje til steking
100 g blåmuggost, gjerne gorgonzola

Grissini

Kutt løk i skiver. Stek løk og hvitløk til de er brune i en kjele med smør. Tilsett urter og oksekraft. Kok opp og la det småkoke i 20 min. Smak til med salt og pepper. Tilsett pinjekjerner.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 180 °C i 3 min. Ta kjøttet ut og legg blåmuggost på toppen. Stek videre i 4 min.
Fordel løksuppe i fire skåler. Del kjøttet i skiver og fordel i suppen. Servér med grissini ved siden av.

Bold Title

bottom of page