top of page

Kyllinggryte fra Persia

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 porsjoner ris

2 kyllingbryst, delt
4 kyllingklubber
Olje til steking
1/2 g safran
1 løk, hakket
Salt og pepper
8 dl kyllingbuljong
2 dl ferskpresset granateplesaft
2 dl valnøtter
100 g dadler uten steiner eller tørkede aprikoser
4 ss fersk mynte

2 dl granateplekjerner

Kok risen som anvist på pakken.
Brun kyllingbitene i olje sammen med safran og løk. Krydre med salt og pepper. Hell over buljong og granateplejuice og kok under lokk i 15 min. Tilsett valnøtter, dadler og mynte og kok videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
Servér gryten med ris og dryss over granateplekjerner og mynte ved servering.

Servér med godt brød.

Bold Title

bottom of page