top of page
Kyllinggryte fra Persia
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 porsjoner ris
2 kyllingbryst, delt
4 kyllingklubber
Olje til steking
1/2 g safran
1 løk, hakket
Salt og pepper
8 dl kyllingbuljong
2 dl ferskpresset granateplesaft
2 dl valnøtter
100 g dadler uten steiner eller tørkede aprikoser
4 ss fersk mynte
2 dl granateplekjerner
Kok risen som anvist på pakken.
Brun kyllingbitene i olje sammen med safran og løk. Krydre med salt og pepper. Hell over buljong og granateplejuice og kok under lokk i 15 min. Tilsett valnøtter, dadler og mynte og kok videre i 5 min. Smak til med salt og pepper.
Servér gryten med ris og dryss over granateplekjerner og mynte ved servering.
Servér med godt brød.
Bold Title
bottom of page