Kylling Yakitori spyd
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Ganske enkel
Tid: 4 timer
800 g kyllingkjøtt, gjerne lårkjøtt som det er mer smak i
2 dl soyasaus
2 dl mirin
2 ss ingefær, finrevet
1 fedd hvitløk, finrevet
2 ts sesamolje
½ pt koriander, hakket
1 pk bønnespirer
40 g hvitløk, fritert
Skjær kyllingen i like store biter. Tilsett soyasaus, mirin, ingefær, hvitløk og sesamolje, og mariner kjøttet i minimum tre timer eller aller helst natten over. Træ kyllingbitene på spyd, og ta vare på marinaden. Kok opp marinaden slik at du dreper ev. bakterier fra kyllingen.
Grill spydene på en Yakatori-grill, kullgrill eller i grillpanne på sterk varme til kjøttet får en god, karamellisert stekeskorpe.
Pensle med marinaden. Topp spydene med hakket koriander, spirer og fritert hvitløk.
Vintips!
Øl er alltid passende til slike kyllingspyd. På grunn av sausen, blir totalinntrykket av retten litt sødme. Koriander stjeler også fruktighet fra vin. Men her kan man bruke en halvtørr Riesling fra Tyskland eller en moden Soave fra Italia.