Kylling satay
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 35 minutter
4 kyllinglår, utbeinet og i biter
35 g kokosmelk
2 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
2 ts korianderfrø, ristet
1/3 rød chili, finhakket
Peanøttsaus
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
145 g peanøtter, ristet og grovhakket
2 ss maisolje
1 liten ts gurkemeie
1 liten ts spisskummen
2 ts korianderfrø, ristet
4 dl kokosmelk
1 ss fiskesaus
Salt og pepper etter smak
Bland alle ingrediensene, bortsett fra kyllingen. Vend kjøttet i marinaden. Jo lenger du lar det marinere, jo bedre blir smaken. Træ kjøttet på spyd, og grill dem på høy varme til de får god farge. Stek dem ferdig på indirekte varme.
Peanøttsaus
Fres løk, hvitløk, chili og peanøtter i olje. Tilsett resten av råvarene, og la det koke til en passe tykk saus. Server kyllingspydene med peanøttsausen ved siden av.