top of page

Kylling satay

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 35 minutter

4 kyllinglår, utbeinet og i biter
35 g kokosmelk
2 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
2 ts korianderfrø, ristet
1/3 rød chili, finhakket

Peanøttsaus
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløkfedd, finhakket
1 rød chili, finhakket
145 g peanøtter, ristet og grovhakket
2 ss maisolje
1 liten ts gurkemeie
1 liten ts spisskummen
2 ts korianderfrø, ristet
4 dl kokosmelk
1 ss fiskesaus
Salt og pepper etter smak

Bland alle ingrediensene, bortsett fra kyllingen. Vend kjøttet i marinaden. Jo lenger du lar det marinere, jo bedre blir smaken. Træ kjøttet på spyd, og grill dem på høy varme til de får god farge. Stek dem ferdig på indirekte varme.

Peanøttsaus
Fres løk, hvitløk, chili og peanøtter i olje. Tilsett resten av råvarene, og la det koke til en passe tykk saus. Server kyllingspydene med peanøttsausen ved siden av.

Bold Title

bottom of page