Kylling på boks
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 rå kylling, ca. 1200 g
2 ss salt
1 ss pepper, nykvernet
1 ss hvitløk, finhakket
1 ss honning
1/2 l øl på boks
100 g smør
2 stilker rosmarin
2 stilker timian
Bland salt, pepper, hvitløk og honning. Gni kyllingen på utsiden og innsiden med krydderblandingen, og sett den utildekket i kjøleskapet i 3 timer. Fyr opp grillen. Åpne ølboksen og drikk 3/4 av ølet. Bruk en saks og klipp toppen av boksen. Træ kyllingen over toppen av ølboksen slik at den «sitter» godt uten å velte. Sett boksen med kyllingen på den kjølige delen av grillen. Sett lokk på grillen, og la kyllingen steke på indirekte varme i ca. 70-90 minutter. Pensle med smeltet smør med rosmarin og timian underveis. Stikk et steketermometer i kyllingen og sjekk om den er ferdig. Temperaturen i låret bør være rundt 70 °C og brystet rundt 64 °C for et perfekt resultat.