top of page

Kylling med stekte poteter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 små vårkyllinger
Salt og pepper
1 kvast rosmarin
1 chili

800 g poteter
Salt og pepper
3–4 ss olivenolje

3 dl portvin
3 ltr kyllingkraft

4 vaktelegg
Salt og pepper

Gni kyllingen inn med salt og pepper, hakket rosmarin og strimlet chili. Stek den i ovnen ved 200 °C i 15–20 min. Kyllingen er ferdig når det pipler klar kjøttsaft ut av buken når du heller litt på langpannen. Fileten benes ut etter steking.
Del potetene i 1 cm tykke skiver. Fordel skivene i en langpanne, krydre med salt og pepper og drypp over godt med olivenolje. Stek i ovn ved 200 °C i ca 30 min.
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus.
Lag speilegg av vakteleggene. Anrett på kyllingstykkene ved servering.

Bold Title

bottom of page