Kylling med stekte poteter
![chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg](https://static.wixstatic.com/media/a6e68a_9d5b015b623b4717bfc920e01b78c48c~mv2.png/v1/fill/w_513,h_581,al_c,q_95,enc_auto/chorizorulademedruccolaogurteromme.png)
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 små vårkyllinger
Salt og pepper
1 kvast rosmarin
1 chili
800 g poteter
Salt og pepper
3–4 ss olivenolje
3 dl portvin
3 ltr kyllingkraft
4 vaktelegg
Salt og pepper
Gni kyllingen inn med salt og pepper, hakket rosmarin og strimlet chili. Stek den i ovnen ved 200 °C i 15–20 min. Kyllingen er ferdig når det pipler klar kjøttsaft ut av buken når du heller litt på langpannen. Fileten benes ut etter steking.
Del potetene i 1 cm tykke skiver. Fordel skivene i en langpanne, krydre med salt og pepper og drypp over godt med olivenolje. Stek i ovn ved 200 °C i ca 30 min.
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus.
Lag speilegg av vakteleggene. Anrett på kyllingstykkene ved servering.