Kylling med stekte poteter
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 små vårkyllinger
Salt og pepper
1 kvast rosmarin
1 chili
800 g poteter
Salt og pepper
3–4 ss olivenolje
3 dl portvin
3 ltr kyllingkraft
4 vaktelegg
Salt og pepper
Gni kyllingen inn med salt og pepper, hakket rosmarin og strimlet chili. Stek den i ovnen ved 200 °C i 15–20 min. Kyllingen er ferdig når det pipler klar kjøttsaft ut av buken når du heller litt på langpannen. Fileten benes ut etter steking.
Del potetene i 1 cm tykke skiver. Fordel skivene i en langpanne, krydre med salt og pepper og drypp over godt med olivenolje. Stek i ovn ved 200 °C i ca 30 min.
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus.
Lag speilegg av vakteleggene. Anrett på kyllingstykkene ved servering.