Kveite med teriyakiglasert ribbe, scampi og wokkede nudler
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
500 g tynnribbe av svin
2 dl teriakisaus
4 kveitefileter à ca 40 g
2 ss smør
Salt og pepper
2 ss estragon
12 scampi
1 ss peanøttolje
2 ss søt chilisaus
4 porsjoner nudler, kokte
400 g grønnsaker, strimlete
2 ss olje
2 hvitløkfedd, hakket
1 rød chili, i strimler
Evt 4 ss cashewnøtter
Ribbe: Skjær bort svoren på ribben og legg den på rist. Stek ribben ved 150 °C i ca 1 time. Legg så ribben i press når den er litt avkjølt, kutt opp i passende stykker og varm opp i teriakisausen.
Kveite: Legg fileter på smurt ildfast form og krydre med salt, pepper og estragon. Pensle med smør og stek i ovn på 200 °C i ca 12 min.
Scampi: Fordel scampiene på fire spyd og rist dem i oljen. Ha over søt chilisaus og vend godt rundt.
Nudler: Wok nudler og grønnsakstrimler i oljen sammen med hvitløk og chili. Krydre med salt og pepper. Dryss cashewnøtter over ved servering.
Servér gjerne søt chilisaus og teriyakisaus til.