top of page

Kveite med romanesco og karamellisert fløte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Bakt og brent kveite
600 g kveitefilet uten skinn og ben
Grovt havsalt
Nøytral olje

Romanesco med urtesalat
1 romanesco
Frityrolje
Blandede, friske urter
100 g smør

Lettbrent fløte med kaviar:
1 l kremfløte
Salt og sitronsaft
50 g finsk størkaviar

Bakt og brent kveite
Dekk fisken med salt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet under rennende, kaldt vann. Tørk av fisken med kjøkkenpapir, og pensle den med litt nøytral olje. Bak fisken i ovnen på 80 °C til en kjernetemperatur på 48 °C. Svi til slutt overflaten med en crème brûlée-brenner for å få litt grillsmak på fisken.

Romanesco med urtesalat
Rens romanescoen, skjær av den trevlete bunnen og skjær kålen i fire like store biter. Ta vare på de fineste bladene, og friter dem på 160 °C til de er gylne og sprø. Dryss litt salt over dem og servér dem med urtesalat på toppen. Kok romanescoen i lettsaltet vann og smør i 4-5 minutter til den fortsatt har en fast kjerne.

Lettbrent fløte med kaviar:
Ha 4 dl kremfløte i en tykkbunnet kjele, og reduser den på middels varme til den begynner å sprekke og karamelliseres i bunnen. Skrap med en tresleiv og fortsett til all fløten er brun. Rør konstant i bunnen så det ikke brenner seg for mye. Tilsett 2 dl fløte og fortsett til fløten igjen er redusert, sprukket opp og karamellisert. Gjenta prosessen en gang til. Når fløten er blitt skikkelig brun har du i de siste 2 dl med fløte og kjører det opp med stavmikser. Smak til med salt og sitronsaft. Ved servering legger du en skje med kaviar på toppen av sausen.

Bold Title

bottom of page