top of page

Ku indrefilet med neper

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

800 g indrefilet
Salt og pepper
2 bunter nepe (evt sukkererter, minigulrøtter eller andre vårgrønnsaker)
2 dl portvin
3 ltr ku-/kalvekraft
Tørkede urter (rosmarin, fennikel, timian)
2 skorsonerrøtter
Soyaolje til fritéring

Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider i en stekepanne. Sett det deretter i ovnen ved 78 °C til kjernetemperaturen er 56 °C (bruk steketermometer).
Skrell nepene, del dem opp og kok dem møre i lettsaltet vann.
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraft og tørkede urter og kok inn til du har ca 5 dl ferdig saus. Bruker du friske urter, bør disse tilsettes til slutt.
Vask skorsonerroten meget nøye. Skrubb den gjerne med en grønnsaksbørste. Lag tynne skiver av roten med en potetskreller (eller ostehøvel) i lengderetningen. Fritér i soyaolje.

Bold Title

bottom of page