top of page

Krydderstekt lammecarre med cassoulet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Ca 700 g lammecarre
2 ts kinesiske 5-krydder
Salt og pepper
Smør til steking

4 dl god mørk lammesjy, eller annen god kraft
2 dl rødvin

Cassoulet:
2 sjalottløk i ringer
2 hvitløkfedd, pressede
1 boks kokte kikerter
200 g kokte aspargestopper
2 tomater i små terninger

Krydre kjøttet med 5-krydder, salt og pepper og brun det på alle sider i smør. Etterstek i ovn ved 175 °C i ca 12 min. La kjøttet hvile før det skjæres opp i biter.
Ha lammesjy og rødvin i en kjele og kok sammen til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper og pisk inn en klatt smør.
Surr sjalottløk, hvitløk og kikerter i litt smør. Hell over vin og sitronsaft og kok inn væsken. Vend inn aspargestopper og tomater. Anrette cassoulet med kjøtt på fire tallerkener. Hell på saus og pynt med friske urter.

Ha gjerne andre grønnsaker i cassoulet, paprika, eple, stangselleri eller småløk smaker f.eks godt!

Bold Title

bottom of page