Krydderstekt lammecarre med cassoulet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Ca 700 g lammecarre
2 ts kinesiske 5-krydder
Salt og pepper
Smør til steking
4 dl god mørk lammesjy, eller annen god kraft
2 dl rødvin
Cassoulet:
2 sjalottløk i ringer
2 hvitløkfedd, pressede
1 boks kokte kikerter
200 g kokte aspargestopper
2 tomater i små terninger
Krydre kjøttet med 5-krydder, salt og pepper og brun det på alle sider i smør. Etterstek i ovn ved 175 °C i ca 12 min. La kjøttet hvile før det skjæres opp i biter.
Ha lammesjy og rødvin i en kjele og kok sammen til det begynner å tykne. Smak til med salt og pepper og pisk inn en klatt smør.
Surr sjalottløk, hvitløk og kikerter i litt smør. Hell over vin og sitronsaft og kok inn væsken. Vend inn aspargestopper og tomater. Anrette cassoulet med kjøtt på fire tallerkener. Hell på saus og pynt med friske urter.
Ha gjerne andre grønnsaker i cassoulet, paprika, eple, stangselleri eller småløk smaker f.eks godt!