Krydderstekt kyllingbryst med Cæsarsalat

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
2 store kyllingbryst, gjerne Stange-kylling
2 ss olje
2 ss krydderblanding, gjerne med fennikelfrø og koriander
Salt og pepper
2 skiver loff
1 ss olje
1 hvitløkfedd, presset
Dressing:
1 egg
1 hvitløkfedd
1 ss eddik
1 ts sitronsaft
1 ts dijonsennep
4 ss olivenolje
Salt og pepper
1 romanosalat i biter
100 g bacon, strimlet, stekt
40 g parmesan, høvlet
Brun kyllingbrystene i 1 ss olje og legg dem i ildfast form. Bland resten av oljen med krydderne og fordel oppå brystene, krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 200 °C i ca 20 min. La brystene hvile før de kuttes i skiver.
Skjær loffskivene i terninger og rist dem i stekepanne med olje og 1 hvitløkfedd.
Lag dressingen direkte i serveringsbollen. Ha egget i bollen sammen med hvitløk, eddik, sitronsaft og sennep. Pisk inn oljen litt etter litt, smak til med salt og pepper.
Vend salaten forsiktig inn i dressingen. Strø over stekt bacon, parmesanost og brødterninger. Servér.
Ha gjerne tomat, oliven og løk i salaten, og pynt med spiselige blomster.