Kryddermarinert appelsinand

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 andebryst
2 appelsiner
1 sitron
2 stjerneanis
2 kanelstang
1 ss korianderfrø
Salt og pepper
4 dl oksekraft eller 1 pose sjysaus
4 bakepoteter
4 dl olje
Maldonsalt
200 g grønne bønner
1 rødløk i ringer
1 ss olje
Lag rutemønster i fettet på andebrystene. Skrell skallet av sitronen og en av appelsinene. Gni inn andebrystene med krydder og sitrusskall. Legg alt i en pose og la marinere natten over i kjøleskap.
Dagen etter skrapes krydder og skall vekk fra brystene. Krydre med salt og pepper og brun i stekepanne på begge sider. Etterstek i ovn i 8-10 min. La hvile på lun plass før de kuttes opp i biter.
Rasp skallet fra appelsinen. Skjær ut pene fileter fra appelsinene. Kok opp kraften og smaksett med appelsinskall.
Skrell og kutt bakepoteter i "frites". Varm opp oljen til 180 °C og friter potetfrites til de er møre og er brune. Ha på maldonsalt.
Kok bønner i saltet vann til de er møre. Surr rødløk i olje og vend sammen med bønner og appelsinfileter.