Krydderkylling
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g kyllingfilet med skinn
Urter (basilikum, kjørvel, estragon, gressløk)
1 ss krydderfrøblanding (kummin, koriander, fennikel eller én av delene)
3 dl portvin
3 ltr kyllingkraft
700 g poteter
100 g smør
Salt og pepper
2 ss olje
1 ss eddik
2 ts valmuefrø
Løsne kyllingskinnet forsiktig med en skarp kniv. Press basilikum inn mellom skinnet og kjøttet. Dekk til med skinnet igjen. Gni skinnsiden av kjøttet inn med krydderfrø. Brun først kjøttet i stekepanne, deretter stekes det i ovn ved 78 °C til kjernetemperaturen er 62 °C (bruk steketermometer).
Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus.
Skrell potetene, kok dem møre i vann og mos dem. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Lag salat av resten av urtene. Lag dressing av 2 ss olje og 1 ss eddik. Dryss over valmuefrø.