top of page

Kremet pasta med kråkeboller

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

2

3 hele kråkeboller
2 ts salt
200 g pasta linguine
1 ss smør
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1/4 ts røde chiliflak
2 dl kremfløte
Sitronsaft
1/2 ts malt hvit pepper
1 ss gressløk

Klipp opp skallet på kråkebollene fra «munnen» og rundt toppen med en solid saks så det blir et stort nok hull til å få inn en teskje. Skrap forsiktig ut innmaten og ta vare på rognen. Kast resten. Dypp rognen i kaldt vann for å rense den litt, og la den renne litt av på papir. Kok opp en stor gryte med vann og tilsett 2 ts salt. Kok pastaen al dente i 8-10 minutter. Smelt smør og olivenolje på middels varme i en panne. Tilsett hvitløk og halvparten av rognen og la det surre i 1-2 minutter. Ha i chiliflak og kremfløte. Trekk det av varmen og visp det til en jevn krem. Tilsett kokt pasta, rør det godt sammen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Anrett pastaen på tall­erkener og legg resten av rognen på ­toppen. Dryss med gressløk og andre urter. Vi har brukt villtimian og plommeblomster.

Vinanbefaling: Bruno Giacosa Roero Arneis, Piemonte, Italia

Bold Title

bottom of page