Kremet kyllinggryte med morkler, vårgulrøtter og asparges
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 vårkylling, i grytebiter
12 morkler, forvellede*
1 løk, i båter
2 hvitløkfedd
Smør til steking
Salt og pepper
4 dl hvitvin
4 dl kyllingbuljong
4 dl kremfløte
Maizena til jevning
1 liten bunt vårgulrøtter
1 liten bunt asparges
4 ss frisk estragon
Brun kyllingbitene sammen med morkler, løk og hvitløk i smør. Krydre med salt og pepper.
Tilsett vin, kraft og fløte og kok på svak varme i 20 minutter. Jevne ev. sausen med maisenna.
Kok gulrøtter og asparges i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl. Surr grønnsakene i smør, krydre med estragon og server til gryten.
Server med tortellini, ravioli, gnocchi eller annen pasta.
<b><i>*NB! Fersk sandmorkel er svært giftig og kan være dødelig! Sørg for å være grundig orientert om hvordan du unngår forgiftning! Soppen må forvelles tre ganger i rikelig med vann som skiftes mellom hver gang!</i></b>