top of page

Kremet isgaltsuppe med safran

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Isgalt og fiskekraft
1 hel isgalt på ca. 1 kg
Ca. 2 l kaldt vann
2 grovhakkede løk
1/2 grovhakket sellerirot
1 grovhakket fennikel
1 grovhakket gulrot
1 laurbærblad
5 hele pepperkorn

Kremet fiskesuppe med safran
2 dl tørr hvitvin
2 grovhakkede sjalottløk
1 liten, grovhakket purre
Ca. 1 l fiskekraft
5 dl kremfløte
Salt
1 ts safran

Safrankjeks
95 g vann
1 knivspiss safran
10 g siktet hvetemel
20 g rapsolje
Rapsolje til steking
Salt

Isgalt og fiskekraft
Fileter fisken så du får hele fileter uten skinn og ben. Skjær dem i jevne biter. Dryss litt salt over og sett fisken i kjøleskapet. Skyll og rens fiskeben og -skinn i kaldt, rennende vann. Fjern gjeller og blod. Ha ben og skinn i en kjele sammen med grønn­saker og krydder. Tilsett kaldt vann til det dekker og kok det langsomt opp. Fjern skummet på ­overflaten og gjenta ofte de neste 45 minuttene. Det er viktig at kraften bare simrer lett og ikke koker for mye.
Sil kraften gjennom en fin sil,
kok opp igjen og reduser til ca. ⅓.

Kremet fiskesuppe med safran
Kok opp hvitvin, sjalottløk og purre og reduser
til halvparten. Spar noen tynne purreskiver
til servering. Tilsett fiskekraft og fløte,
og gi det et oppkok. Smak til med salt og safran. ­
Tilsett ­fiskebitene og gi det enda et lite oppkok. Trekk gryten av platen, og la fisken trekke ferdig. Spis suppen varm med tynne,
smørstekte skiver surdeigsbrød.

Safrankjeks
Bland vann, safran, hvetemel og 20 g rapsolje, og kjør det til en jevn røre med stavmikser. Ha 2 ss olje i en varm stekepanne, og ha i nok røre til at du får et jevnt lag i pannen. La det koke ned uten å røre. Etter hvert vil all væsken fordampe, og du får en sprø perforert «pannekake». Ta den forsiktig opp av pannen og la den renne av på papir. Dryss litt fint salt over. Gjenta med resten av røren.

Bold Title

bottom of page