Kremet gresskarsuppe

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
6
Tid: 45 minutter
1 hokkaidogresskar
1 ss olivenolje
1 løk, grovhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i terninger
4 poteter, i terninger
½ ts rød chili, finhakket
½ ts knust spisskummen
1 ts ingefær, finrevet
1 liter grønnsaksbuljong
1 ½ dl kremfløte
1 ss sitronsaft
1 dl gresskarkjerner
Kjørvel
Gresskarolje
Salt og sort pepper, nykvernet
Skyll og skrubb gresskaret godt og del det i to. Skrap ut kjernene med en skje, og skjær gresskaret
med skall i grove terninger. Varm olje i en kjele og surr alle grønnsakene, chili, spisskummen og ingefær på middels varme i 1-2 minutter. Hell på grønnsaksbuljongen så den dekker ca. 2⁄3 av grønnsakene.
Det er bedre med for lite væske enn for mye. Du kan heller tilsette litt mer hvis suppen blir for tykk.
La det koke under lokk i ca. 15-18 minutter. Kjør suppen glatt og kremete i blender eller lignende.
Tilsett fløte og sitronsaft og kjør den glatt igjen. Smak til med salt og pepper.
Rist gresskarkjernene i litt smør i pannen på middels varme og rør til de begynner å poppe. Ta dem av varmen og dryss over litt salt. Kjernene smaker fantastisk hvis du har mulighet til å røyke dem. Du kan ev. tilsette 1 dråpe røykessens eller 2 mot slutten av steketiden.Topp suppen med gresskarkjerner, kjørvel og gresskarolje.