top of page

Kraftkar med brokkoli

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

Kraftkarsaus
100 g temperert Kraftkar
1 dl kremfløte
Eplesidereddik, salt og pepper

Smørstekt brokkoli
1 hel, liten norsk brokkoli
150 g smør
2 ss eplesidereddik
Fersk salvie

Kraftkarsaus
Hakk osten i grove biter, og smelt den i en
liten kjele med fløte. Smak til med eddik, salt
og nykvernet pepper

Smørstekt brokkoli
Skjær den tørre enden av brokkolistilken,
ca. 2 cm, og trim stilken med en kniv så du
får av den trevlete kanten av brokkolien.
Del brokkolien i to like biter på langs.
Damp dem i en kjele med dampinnsats eller lignende
i ca. 4 minutter. Stek dem med kuttflaten ned
i litt olje til de får en fin stekeskorpe. Tilsett
smør og eddik. Når det begynner å bli brunt
øser du det smeltede smøret over brokkolien.
Fortsett i ca. 4 minutter så smøret setter
seg i brokkolien. La det renne av, og servér
brokkolien varm med Kraftkarsaus
og litt fersk salvie.

Bold Title

bottom of page