Krabbeterter med estragonmajones, epler og stikkelsbær

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Mørdeig
200 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
En klype salt
1 egg
Estragonmajones
50 g spinat
4 dl rapsolje
50 g estragon
1 egg
1/2 ts salt
Krabberøre
2 taskekrabber
2 sjalottløk
2 epler
1 dl seterrømme
200 g stikkelsbær
2 g dijonsennep
Salt
Pepper
Mørdeig
Smuldre smøret i melet. Ha i salt. Rør inn egget litt etter litt (bruk ½ til 1 egg) til deigen henger sammen.
Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter. Forvarm ovnen til 180 °C. Kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie. Ta av det ene laget plastfolie og la det andre laget hjelpe deg når du skal ha deigen over i små terteformer. Press deigen ned i formene og skjær av deigkanten øverst. Fyll bunnen med tørre erter og stek bunnene ved 180 °C i 20 minutter. Ta ertene ut de siste 5 minuttene. Stek tertene til de er helt sprø og gylne.
Estragonmajones
Skyll spinaten godt. Varm rapsoljen til ca. 60 °C i en kjele. Ha oljen i en blender med spinat og estragon. Kjør det i 15 minutter på høy hastighet til du får en grønn og fin olje. Sil oljen og avkjøl den i kjøleskapet.
Bland egg og salt. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker til en tykk majones.
Krabberøre
Rens kjøttet fra krabbene. Finhakk sjalottløk og epler. Ha krabbekjøttet i en bolle og tilsett sjalottløk, epler og seterrømme. Smak til med salt og pepper. Rør sammen krabbekjøttet med majonesen, og fyll røren i terteskjellene. Pynt med halve stikkelsbær og litt hakket eple.