top of page

Koreansk kimchigryte

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4-6

TId: 1 time

Kimchigryte:
200 g hermetisk skinke,
i tynne skiver
150 g røkt kjøttpølse,
i tynne, diagonale skiver
250 g tofu, i skiver
200 g enokisopp, bunnstammen fjernet og stilkene tatt fra hverandre
200 g kongeøsterssopp,
i tynne skiver på langs
100 g shiitakesopp,
i tynne skiver
1 dl kimchi, finhakket
1 l kyllingkraft
110 g instant ramen nudler
50 g koreanske riskaker
30 g vårløk, i tynne,
diagonale skiver
1-2 skiver ost

Saus:
2 ss koreanske chiliflak (gochugaru)
2 ss risvin (mirin)
1 ss soyasaus
1 ss hvitløk, finhakket
½ ss sukker
½ ss koreansk chili paste (gochujang)
Nykvernet sort pepper

Kimchigryte:
Fordel alle ingrediensene til kimchigryten, bortsett fra kyllingkraft, nudler, riskaker, vårløk og ost, i en stor, dyp panne med lokk. Rør sammen ingrediensene til sausen.

Saus:
Hell sausen og kylling-kraften over. Sett lokket på og kok det på middels høy varme i ca. 8 minutter. Fordel nudler, riskaker, vårløk og ost på toppen av gryten og kok det videre uten lokk til nudlene er ferdige, ca. 5 minutter.

Denne retten kalles gjerne «army stew», fordi den ble laget til amerikanske soldater som var utstasjonert i Korea på 50-tallet. Derfor den litt underlige kombinasjonen av råvarer. Retten krever nok en tur til en god asiatisk matbutikk, men det er den verdt! Kimchigryten tilberedes tradisjonelt på en transportabel kokeplate, foran dem som skal spise.

Bold Title

bottom of page