Kongekrabbe med avokado og chorizo
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
400 g rå kongekrabbebein
Avokadokrem
2 avokado
Saften av 2 lime
1 1/2 dl vann
4 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts fersk koriander
1 klype kajennepepper
Sprøstekt chorizo
200 g chorizopølse
Tomat- og chorizovinaigrette
100 g kirsebærtomater
3 ss olivenolje
1 finhakket sjalottløk
1 ss rødvinseddik
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss hakket fersk koriander
40 g hakket chorizopølse
3 ss hakket sorte oliven
Tin kongekrabben og klipp opp skallet uten at krabbekjøttet får rifter.
Rull det rensede krabbekjøttet stramt i plastfolie og la det trekke
i vann eller koke sous vide på 50 °C i 20 minutter. Avkjøl.
Avokadokrem
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør det glatt.
Press puréen gjennom en fin sil og sett til side.
Sprøstekt chorizo
Skjær pølsen i 1-2 mm tykke skiver og legg
dem på et brett med bakepapir. Stek dem
på 160 °C i 5-10 minutter eller til de er lyse og sprø.
Tomat- og chorizovinaigrette
Skjær halvparten av tomatene i fire.
Varm 1 ss olje på middels varme i en kjele. Tilsett sjalottløk og stek under omrøring til den er myk, ca. 4 minutter.
Tilsett kvarte og hele tomater og la det koke i ca. 2 minutter til. Mos noen av tomatene med en skje.
Tilsett eddik og resten av oljen. Smak til med salt og pepper. Servér den varm eller romtemperert ved siden av kongekrabben.
Tilsett koriander, hakket chorizo og oliven rett før servering.