top of page

Kokt svineskank med rotmos

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 kg salt eller røkt svineskank i biter
1 gul løk i båter
1 stor gulrot i biter
2 laurbærblad
5 allehånde
1 ts timian

600 g kålrot, skrelt og delt i biter
200 g gulrot, skrelt og delt i biter
4 poteter, skrelte og delt i biter
2 ss smør
Salt og pepper
Litt malt ingefær

Sennep til servering

Ha svineskanken i en kjele og ha over vann til det dekker kjøttet. Kok opp og fjern skummet som kommer opp på overflaten. Ha løk, gulrot og krydder i kjelen med kjøttet og kok under lokk, over svak varme til kjøttet er mørt, det tar ca 2 timer.
Kok kålrot, gulrot og poteter mørt i lettsaltet vann. Sil fra vannet og mos alt grovt. Ha i smør og spe med buljong til passe konsistens. Krydre med salt, pepper og ingefær
Servér med sennep.

Det er også godt å koke svineskanken i vann tilsatt eplejuice, hvitvin eller øl.

Bold Title

bottom of page