Klubb og duppe

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Sprø raspeballer
1 kg ringerikspoteter
100 g smeltet smør
2 dl byggmel
1 ts fint salt
2 l frityrolje
4 hele egg
1 pk brødrasp, ca. 400 g
Duppe
100 g meierismør
2 dl helmelk
150 g brunost, type gudbrandsdalsost
3 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
Bacon og råkost
12 skiver tørrsaltet bacon
2 gulrøtter
Sprø raspeballer
Skrell potetene og kok dem møre med salt. Sil av og la potetene dampe av seg før du moser dem med smøret. Rør inn mel og salt. Del deigen i emner på ca. 30 g, og rull runde boller. Varm oljen til 170 °C. Trill bollene lett i litt byggmel og så i sammenvispet egg. Paner dem til slutt i brødrasp. Friter fire av gangen til de blir gylne. La dem dryppe av på rist eller kjøkkenpapir. Dryss over litt salt når de er ferdige.
Duppe
Bland smør, melk, brunost og sukker i en kjele, og kok det til en jevn saus. Smak evt. til med litt eddik for å gjøre sausen litt syrligere.
Bacon og råkost
Legg baconet på et stekebrett med bakepapir, og stek det gyllent og sprøtt i ovnen på 200 °C. Skrell gulrøttene, og bruk skrelleren til å lage lange, fine strimler. Ha dem i isvann i 10 minutter så strimlene blir sprø og delikate.