top of page

Klippfiskkroketter

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4 porsjoner/20 minutter

Ingredienser:

200 g kokt, renset klippfisk
200 g kokte poteter
2 ss olivenolje
1 ss revet sitronskall
2 ss hakket persille
2 hakkede hvitløkfedd
Salt og pepper

Panering:

1 dl hvetemel
2 sammenpiskede egg
1 dl strøkavring
4 dl frityrolje

Kna sammen klippfisk, poteter, olje, sitronskall, persille og hvitløk i en bolle. Bruk hendene. Krydre med salt og pepper. Form røren til runde boller. Vend bollene først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring.

Varm oljen til 180 °C, og fritér krokettene til de er gjennomvarme og sprø. Ha over krokettene på kjøkkenpapir slik at noe av oljen renner fra. Server krokettene varme.

Server gjerne med sitronbåter, aïoli og sterk tomatsaus.

Bold Title

bottom of page