top of page

Klippfisk posjert i olivenolje

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g klippfisk (vannet ut i 3 døgn)
8 dl olivenolje, mild type

Saft av 4 sitroner
1 ss sukker
100 g smør
Salt

200 g sopp

4 vaktelegg

En liten neve friseesalat, frisk
Timian, frisk
1 ss olivenolje

Del klippfisk i fire like store stykker. Varm opp olivenolje i en kjele til 70 °C. Bruk gjerne et termometer. Legg i fisken og la den trekke i 12-15 min på 60 °C.
Kok saft av sitroner og sukker inn til det tykner. Visp inn smør i klatter. Smak til med salt.
Del sopp i biter og stek lysebrun i olivenolje. Smak til med salt.
Stek vaktelegg 1-2 min i en panne med olje. Dryss over litt salt.
Anrett fisk på tallerken. Legg vaktelegg på fisken og soppen rundt. Hell over sitronsaus. Pynt med frisk salat og olje.

Bold Title

© 2025 by Inkognito AS.

Artisjokksalat med ricottakrem

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page