top of page

Klippfisk posjert i olivenolje

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g klippfisk (vannet ut i 3 døgn)
8 dl olivenolje, mild type

Saft av 4 sitroner
1 ss sukker
100 g smør
Salt

200 g sopp

4 vaktelegg

En liten neve friseesalat, frisk
Timian, frisk
1 ss olivenolje

Del klippfisk i fire like store stykker. Varm opp olivenolje i en kjele til 70 °C. Bruk gjerne et termometer. Legg i fisken og la den trekke i 12-15 min på 60 °C.
Kok saft av sitroner og sukker inn til det tykner. Visp inn smør i klatter. Smak til med salt.
Del sopp i biter og stek lysebrun i olivenolje. Smak til med salt.
Stek vaktelegg 1-2 min i en panne med olje. Dryss over litt salt.
Anrett fisk på tallerken. Legg vaktelegg på fisken og soppen rundt. Hell over sitronsaus. Pynt med frisk salat og olje.

Bold Title

bottom of page