top of page
Klippfisk posjert i olivenolje
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g klippfisk (vannet ut i 3 døgn)
8 dl olivenolje, mild type
Saft av 4 sitroner
1 ss sukker
100 g smør
Salt
200 g sopp
4 vaktelegg
En liten neve friseesalat, frisk
Timian, frisk
1 ss olivenolje
Del klippfisk i fire like store stykker. Varm opp olivenolje i en kjele til 70 °C. Bruk gjerne et termometer. Legg i fisken og la den trekke i 12-15 min på 60 °C.
Kok saft av sitroner og sukker inn til det tykner. Visp inn smør i klatter. Smak til med salt.
Del sopp i biter og stek lysebrun i olivenolje. Smak til med salt.
Stek vaktelegg 1-2 min i en panne med olje. Dryss over litt salt.
Anrett fisk på tallerken. Legg vaktelegg på fisken og soppen rundt. Hell over sitronsaus. Pynt med frisk salat og olje.
Bold Title
bottom of page