top of page

Klassisk skreimiddag

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1,2 kg skrei, i skiver
Salt og hel sort pepper
Eddik

Lever:
300 g skreilever
1 løk, hakket
2 dl vann
2 ts eddik
4 allehånde

Rogn:
400 g rogn av skrei/torsk
5 dl vann

800 g poteter, kokte
4 gulrøtter i skiver, kokte

Skyll fisken godt i rennende kaldt vann en god stund før den skal tilberedes. Mål opp rikelig med vann, 1/2 dl salt/liter vann. Ha salt og pepper og litt eddik i vannet og kok opp. Trekk kjelen vekk fra platen og legg i skreiskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la torsken trekke i ca 5 min.
Lever: Rens leveren fri for blodårer og skinn. Kutt den i mindre biter og ha i en kjele sammen med løk, vann, eddik og krydder. Kok opp og la trekke i ca 20 min. Smak til med salt og pepper.
Rogn: Krydre rognen med salt og pepper og pakk den inn i bakepapir eller plastfolie. Trekk rognen i lettsaltet vann i 20-40 min avhengig av størrelsen på rognen.
Servér skrei med nykokte poteter, gulrøtter, rogn i skiver og lever.

Legg gjerne skreiskivene i saltlake 30 min før du koker den. Da blir fisken skikkelig fast.

Bold Title

bottom of page