top of page

Klassisk oksetartar

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 20 minutter

600 g lårtunge eller indrefilet, nyhakket
1 ts worcestersaus
3 dråper tabasco
2 ss olivenolje
1 ts dijonsennep
Flaksalt
Sort pepper, nykvernet

Til servering
4 eggeplommer
Karse og valgfri salat
Sylteagurker
4 ts dijonsennep
½ rødløk
Kapers
4 ss pepperrot, finrevet

Kjøttet må være nyhakket og av god kvalitet ettersom det skal spises rått. Rør worcestersaus, tabasco og olivenolje sammen med det hakkede kjøttet. Smak til med dijonsennep, salt og kvernet pepper. Del tartaren i fire porsjoner og form dem på tallerkenen med en kniv. Topp med rå eggeplomme, et dryss karse og litt deilig salat. Server med sylteagurker, dijonsennep, hakket løk, kapers og nyrevet pepperrot.

Tartar lages med rødt kjøtt, men det er rent kjøtt, og det er magert. Fordi det skal spises rått, må du for all del ikke bruke kjøttdeig. Kjøttet må være nyhakket, for å hindre bakterievekst. Og velg kjøtt av god kvalitet. Sånn generelt er det bedre å spise litt kjøtt av topp kvalitet – også med tanke på dyrevelferd - enn å spise mye og billig.

Hvitvin og rødvin
Rått kjøtt, pluss proteiner og bittert tilbehør. Merk at vi har droppet rødbeter. Sylteagurker kan også utelates med godt resultat. Da er man tryggere på en god vinmatch, fordi sukkeret og eddiken som brukes i syltelaken ville ha lugget litt i møte med vinen. Rå rødløk og kapers trekker i den andre retningen, og gjør at vinen oppleves «søtere» og mer fruktig. Her kan man bruke både rødvin og hvit. Om sommeren en avkjølt rødvin. F.eks. en Côtes du Rhône fra Frankrike, Ch. Mont Redon eller en Barbera fra Italia. Vajra Barbera d’Alba, f.eks. Det kan også være hvit Chenin Blanc fra Sør-Afrika, fra Avondale. Eventuelt en Jura-vin hvis du vil ha mer klem på smaken. Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay.

Bold Title

bottom of page