top of page

Klassisk fransk kyllinggryte i rødvin

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

6

Tid: 2 timer + 12 timer i marinade

Dagen før:
1 ½ -2 kg hel hanekylling eller vanlig kylling
3 dl rødvin, gjerne fra Burgund
2 hvitløkfedd
2 laurbærblader
2 ss frisk timian, hakket

Dagen etter:
100 g bacon, i skiver
4 ss smør
2 ss olivenolje
½ dl konjakk
2 ss hvetemel
250 g sopp, del i 4
200 g perleløk
2 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
½ rotselleri, i terninger
5 gulrøtter, i skiver
7 ½ dl kyllingkraft
1 håndfull fersk timian
5 laurbærblader
4 hele nellik
10 pepperkorn
1 ss sukker
2 ts maizena, rørt ut i litt kaldt vann
1 ss olivenolje, til steking
1 ss smør, til steking
Salt og nykvernet pepper

Dagen før
Del kyllingen i 8 biter. Bland resten av ingrediensene godt og legg kyllingen i marinaden. La det stå kjølig i 10-12 timer.

Dagen etter
Ta kyllingbitene opp av marinaden og tørk dem. Kok opp marinaden i en kjele. Brun kylling og bacon godt i smør og olje i en stor, varm jerngryte. Hell over konjakk og flamber. La det brenne til flammen dør ut. Men pass på, ikke gjør det under avtrekksviften. Tilsett mel, sopp, løk, hvitløk, selleri og gulrøtter og stek det med kjøttet til det blir brunt og karamellisert. Sil den kokte rødvinen og ha den i gryten sammen med kyllingkraft, timian, laurbærblad, nellik og pepperkorn. La det småkoke under lokk i 1 - 1 ½ time til kyllingen er mør. Rør inn maizena hvis du vil ha en tykkere saus, men husk å koke det godt inn. Smak til med salt, sukker og pepper.

Bold Title

bottom of page