Kinesisk krydderkjøtt med egg
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
Braiseringskraft:
6 ltr kaldt vann
7 1/2 dl tørr risvin eller sherry
5 dl soyasaus, mørk
2 1/2 dl soyasaus, lys
5 dl kandissukker
12 hvitløkfedd, pressede
2 1/2 dl ingefær, fersk i skiver
8 vårløker, rensede
1 ts sesamolje
10 hele stjerneanis
4 ss kassiabark eller 4 kanelstenger
1 bit appelsinskall
En klype sechuanpepper
6 egg, hardkokte
750 g bankekjøtt av storfe, i skiver på ca 5 cm
Kok opp braiseringskraft i en stor, tykkbunnet kjele.
Lag sprekker i skallet på de hardkokte eggene over det hele mot en hard overflate, men ta ikke av skallet.
Legg kjøttet og eggene ned i kraften, pass på at alt er helt dekket. Braisér på svak varme med lokk i 1 time og 40 min, til kjøttet er mørt og nesten faller fra hverandre. Fjern skum fra overflaten med jevne mellomrom.
Ta kjelen av varmen. Ta kjøtt og egg forsiktig opp av kraften og la det renne av. Skrell eggene.
Servér gjerne med en kald salat med chili, ingefær og vårløk ved siden av.