top of page

Khoreshe ghormeh sabzi

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

Tid: 140 minutter

1 kg pinnekjøtt, utvannet
1 løk
6 ss matolje
1 ts gurkemeie
5 dl vann
2 dl koriander, hakket
2 dl persille, hakket
1 dl purre, hakket
200 g spinat grovhakket
4 tørkede lime (limo amani)
1 boks røde bønner
Salt og pepper

Velg pinnekjøtt med godt med kjøtt på. Skjær kjøttet fra benet og kutt det i små biter. Hakk løken og stek den i 3 ss olje til den er blank, men ikke brun. Tilsett kjøtt og gurkemeie og brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper. Hell over vann og kok opp. Fres urter, purre og spinat i resten av oljen. Når kjøttet har kokt ca. 1 ½ time, tilsetter du urter, purre, spinat, tørket lime og røde bønner. Tørket lime – limo amani – får du i asiatiske matbutikker. La alt småkoke videre på svak varme til vannet er nesten fordampet, ca. 1 time. Server med ris.

Bold Title

bottom of page