Kefta Tagine - Egg og kjøttboller i tomatsaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 time
Tomatsaus:
900 g modne tomater, eller
500 g hakkede tomater på boks
1/2 dl olivenolje
1 løk, finhakket
1 grønn paprika, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ts paprika
2 ts spisskummen
2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1 klype kajennepepper
1 laurbærblad
2 ss persille, finhakket
2 ss koriander, finhakket
4 egg, hele
1 dl grønne oliven uten stein
Frisk persille eller korianderkvister
Kjøttboller:
450 g kjøttdeig eller
lammekjøtt, evt. en blanding
1 liten løk, finhakket eller revet
3 ss persille, hakket
3 ss koriander, hakket
1 ts paprika
1 ts spisskummen
1 ts salt
1/4 ts sort pepper
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts kanel, malt
Tomatsaus:
Skjær tomatene i to og ta ut frøene. Riv tomatene grovt på kuttsiden. Riv til du kommer til skallet. Kast skallet. Du kan også bruke hakkede tomater på boks. Sett en stekepanne eller bunnen av en tagine på middels lav varme. Når den er varm, tilsetter du olje, løk og paprika og lar det frese litt. Tilsett hvitløken og fres i ytterligere et minutt eller to. Vær forsiktig så hvitløken ikke blir brent. Ha i hakkede eller revne tomater, urter og krydder. Rør alt godt sammen. La det småkoke under lokk i ca. 1 time. Rør av og til, og tilsett eventuelt litt vann hvis tomatsausen blir for fast. Når sausen er tykk og deilig, smaker du til med salt og krydder. Vend kjøttbollene forsiktig i sausen og la det småkoke under lokk i ytterligere 8-10 minutter til kjøttbollene er nesten gjennomstekt. Klekk forsiktig 4 egg mellom kjøttbollene i sausen. Legg på lokket og la det småkoke videre i 4-5 minutter til eggehvitene har stivnet. Dryss over oliven, persille og koriander.
Kjøttboller:
Bland kjøttdeigen med løk, urter og krydder. Bruk hendene til å kna blandingen i et minutt eller to til krydderet er jevnt fordelt. Form deigen til små kjøttboller.