Karririsotto med glaserte skalldyr
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
5 dl kyllingkraft
3 dl arborioris
1 sjalottløk, finkuttet
1 ss karri
1 ss gurkemeie
Olje
1 dl hvitvin
1 dl parmesan, finrevet
2 ss crème fraîche
400 g skalldyr, blandede (kamskjell, scampi, blåskjell, reker)
200 g blekksprut-tentakler
200 g grønnsaker i biter
Salt og pepper
2 ss sitronsaft
2 dl blåskjell- eller fiskekraft
1 ss blekksprutblekk
Maizenamel
1 ss smør
Kok opp kraft. Surr ris med løk, karri og gurkemeie i olje ca 3 min uten at det tar farge. Ha i vin og kok opp, rør hele tiden. Spe med kraften og kok inn. Gjenta til all kraften er kokt inn og risen er ferdig. Ha parmesan og crème fraîche i. Smak til med salt og pepper.
Rens skjell og blekksprut og skjær i biter. Stek skjell og grønnsaker i smør, ha på salt, pepper og sitronsaft.
Kok opp blåskjellkraft og ha i blekk. Jevn med maizenamel. Smak til med salt og pepper, pisk til slutt i smøret.