top of page

Kalvestek med yorkshirepudding

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

1 kg kalvestek (gjerne nakke)
Stekesnor
Salt og pepper
50 g smør
4 hvitløkfedd
20 små løk
3 stilker stangselleri
4 gulrøtter

1 buljongterning
4 dl hvitvin
1 ss maizena
50 g smør

3 1/2 dl melk
2 ss smør
Litt salt og pepper
Ett knivsodd muskattnøtt
170 g hvetemel
3 egg

50 g stekefett fra stekepanna
1 kvist timian eller rosmarin

Bind opp steken med stekesnor og krydre godt med salt og pepper. Brun steken på alle sider i smør i en stekepanne. Legg kjøttet i en langpanne eller ildfast form. Ha på de skrelte grønnsakene som er kuttet i grove biter. Hell på hvitvin. Stekes på 160 °C, til en kjernetemperatur på 58 °C. Ta ut kjøttet og la det hvile i 30 min.
Hell av stekesjyen i en kjele og ha i buljongterningen, jevnes med en spiseskje maizena utrørt i vann. Rør inn 50 g smør. Smakes til med salt og pepper.
Kok opp melken med to spiseskjeer smør, salt, pepper og muskat. Rør inn melet, ta av varmen og visp inn eggene. Små porselensformer eller små brødformer varmes opp i ovnen, hell i stekefettet, deretter puddingrøren. Stekes i 15 min på 200 °C. Den skal heve godt, bli sprø og gyllen. Serveres umiddelbart til kjøttet som er skåret i skiver. Grønnsakene varmes opp med en spiseskje smør. Servér med kjøttsausen.

Servér gjerne med andre grønnsaker og salat. Ripsgelé og sylteagurk smaker godt til.

Bold Title

bottom of page