top of page

Kalverull med morkler

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

400 g kalvefilet
Salt og pepper
Olje til steking

100 g morkler
2 ss smør
1 dl fløte
50 g parmesan, revet

400 g små poteter
8 små løk
4 ss olivenolje
En klype havsalt

4 store blader fra savoykål

Parmesan, revet
En håndfull kapers

Ha salt og pepper på kjøttet. Brunes godt på alle sider i en varm panne med olje. Stekes videre i ovn, 4-6 min på 180 °C. Avkjøl.
Rens morkler, fjern stilken og børst dem rene for jord og sand. Kok morklene tre ganger i vann. (Bytt vannet mellom hver gang.) Stek dem i smør og tilsett fløte og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Vask poteter og skrell løk. Ha dem over i en langpanne og hell over olje og salt. Bakes i ovn på på 200 °C (ca 25-35 min) til potetene er helt møre.
Kok kålblader 1-2 min i lettsaltet vann. Avkjøl. Legg dem slik at de overlapper hverandre på aluminiumsfolie. Stryk utover et lag med morkler og legg på kjøtt. Pakk rullen stramt inn og stek den 10 min i ovn på 160 °C.
Skjær rullen i skiver og servér med ovnsbakte poteter, løk, revet parmesan og kapers.

Bold Title

bottom of page