Kalvefilet toppet med oksehaler
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g oksehaler
1 dl balsamicoeddik
4 ltr vann
2 gulrøtter i biter
1 sellerirot i biter
1 ss honning
1 ss smør
600 g kalvefilet
Salt og pepper
Olje til steking
12 asparges
3 plommetomater
2 ss basilikum, finhakket
1 ss olivenolje, extra virgin
Salt og pepper
Stek oksehaler 30-40 min i ovn på 220 °C, de skal være brune. Ha dem over i en kjele med eddik, vann, gulrot og selleri. Kok i 3-4 timer, eller til kjøttet løsner fra halene. Plukk av kjøttet. Varm i en kjele med honning og smør.
Brun kalvekjøttet på alle sider i en varm panne med olje. Stek videre i ovn på 160 °C til kjernetemperatur 58 °C (rosa).
Kutt 2 cm av enden på aspargesen. Skrell den nederste delen. Kok 2-3 min i lettsaltet vann til helt mør.
Lag noen snitt i toppen av tomatene. Ha dem 10 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Dra av skinnet. Del i fire. Fjern kjernen. Kutt tomatkjøttet i små biter. Bland med basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper.