Kalvefilet med tunfisksaus
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
800 g kalvefilet
2 ss olivenolje
Salt og pepper
300 g sellerirot
5 dl melk
2 ss smør
Salt og pepper
Tunfisksaus:
1 boks tunfisk i olje
1 ss kapers
3 ansjosfileter, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Saften av 1 sitron
1 dl olivenolje
1 eggeplomme
3-4 ss vann
Persille, frisk
1 ss sitronskall, revet
1 dl store kapers
Del kalvefilet i åtte små biffer. Stek dem 2-3 min på hver side i en panne. La kjøttet hvile 5 min før det serveres.
Skrell sellerirot. Kutt i små biter. Kok helt mør i melk. Kjør til puré med noe av melken og smøret. Smak til med salt og pepper.
Tunfisksaus: Hell oljen av tunfisken og bland alt sammen bortsett fra oljen i en mikser. Tilsett oljen som i en tynn stråle som når du lager majones, spe med vann og kjør den til en luftig saus. Tilsett finhakket bladpersille og hell sausen over kjøttskivene like før servering.
Strø over sitronskall, kapers og persille.