Kalvefilet med kremet potet
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g kalvefilet
Salt og pepper
Olje til steking
4 bakepoteter
Salt
4 blader savoykål
2 ss sennep, grov
2 ss crème fraîche
1 dl sukker
1 dl rødvin
1 dl balsamicoeddik
To never spinat, frisk
1 ss smør
Salt
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun fileten på alle sider i en stekepanne med olje. Stek kjøttet videre 3-4 min i ovn på 180 °C. La kjøttet hvile i 10 min før servering.
Skrell bakepoteter og kutt dem i tykke skiver. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre et par min.
Kok savoykål mør i lettsaltet vann. Legg potetskiver og savoykål lagvis i fire tårn. Bland sammen sennep og crème fraîche. Hell en god skje på hvert tårn. Varm tårnet opp i ovn 4-5 min på 180 °C rett før servering.
Kok opp sukker, rødvin og eddik. Kok til sirupkonsistens.
Stek spinat i smør. Smak til med litt salt. Servér straks.