top of page

Kalvefilet med kremet potet

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

600 g kalvefilet
Salt og pepper
Olje til steking

4 bakepoteter
Salt
4 blader savoykål
2 ss sennep, grov
2 ss crème fraîche

1 dl sukker
1 dl rødvin
1 dl balsamicoeddik

To never spinat, frisk
1 ss smør
Salt

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun fileten på alle sider i en stekepanne med olje. Stek kjøttet videre 3-4 min i ovn på 180 °C. La kjøttet hvile i 10 min før servering.
Skrell bakepoteter og kutt dem i tykke skiver. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre et par min.
Kok savoykål mør i lettsaltet vann. Legg potetskiver og savoykål lagvis i fire tårn. Bland sammen sennep og crème fraîche. Hell en god skje på hvert tårn. Varm tårnet opp i ovn 4-5 min på 180 °C rett før servering.
Kok opp sukker, rødvin og eddik. Kok til sirupkonsistens.
Stek spinat i smør. Smak til med litt salt. Servér straks.

Bold Title

bottom of page