Kalvefilet med kremet kalvelever
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
600 g indrefilet av kalv
Salt og pepper
Olje og smør til steking
400 g kalvelever
Salt og pepper
Smør til steking
1 dl kraft
1 ss balsamicoeddik
1 dl fløte
4 artiskokkbunner
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
Vinaigrette:
2 ss sitronskall, revet
1 ss sort pepper, nykvernet
2 ss olivenolje
1 ts salt
Ha salt og pepper på kjøttet. Brun det godt på alle sider i en panne med olje og smør. Stek videre i ovn på 160 °C i 10-12 min. La kjøttet hvile 10 min før det skjæres opp.
Del kalvelever i fire skiver. Ha på salt og pepper. Stek 2 min på hver side i en panne med smør. Ta leveren ut av pannen. Tilsett kraft, eddik og fløte. Kok til det tykner. Vend kalveleveren i kremen før servering.
Kok grønnsakene hver for seg i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøl i isvann. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend grønnsakene i den.