Kalvefilet med epler, artiskokker og estragon

INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
1 kalvefilet ca 700 g
2 ss estragonblader
Salt og pepper
1 ss smør
800 g nypoteter, delt i to
8 kvister sitrontimian
4 hvitløkfedd
2 ss olje
2 røde epler i båter
4 artiskokkhjerter, delte
1 ss smør
Krydre kalvekjøttet med estragon, salt og pepper. Brun kjøttet på alle sider i smøret. Etterstek i 200 °C ovn til en kjernetemperatur på 58 °C. Pakk inn kjøttet i folie og la det hvile i ca 20 min før det kuttes opp.
Ha potethalvdeler i ildfast form sammen med sitrontimian, hvitløk og olje. Krydre med salt og pepper. Stek i ovn på 200 °C i ca 25 min til potetene er møre.
Stek eplebåter med artiskokker i smøret, krydre med salt og pepper. Servér kjøttet med poteter, grønnsaker og stekesjyen fra kjøttet. Pynt med estragon.
Servér gjerne med bakte tomater og salat til.