top of page

Kalvebiff med urtekrem og søtpotetmos

chorizorulademedruccolaogurteromme.jpg

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

4 dl kremfløte
1 potte basilikum
2 hvitløkfedd
1 ss sitronskall, revet

800 g søtpotet
1 dl fløte
3 ss smør
Salt og pepper

4 biffer av kalv à ca 160 g
1 ss smør

12 grønne asparges
1 granateple

Kok fløten på svak varme til halvparten er igjen. Ha fløten i en blender sammen med basilikum, sitronskall og hvitløk. Kjør til en grønn saus. Smak til med salt og pepper og sett kaldt til neste dag.
Skrell potetene og skjær dem i passe biter. Kokes møre i litt saltet vann. Mos potetene og tilsett smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Ha salt og pepper på kjøttet og stek det 2-3 min på hver side på middels varme til de er rosa inni.
Kok asparges i saltet vann. Del granateple i to og ta ut innmaten.
Anrett kalvebiffer med søtpotetpuré, og asparges. Dryss over granateplekjærner og ha en kule urtekrem på toppen, servér.

Smelt litt av urtekremen og servér i sausenebb ved siden av.

Bold Title

bottom of page