Kalvebiff med urtekrem og søtpotetmos
INGREDIENSER
SLIK GJØR DU
Porsjoner
4
4 dl kremfløte
1 potte basilikum
2 hvitløkfedd
1 ss sitronskall, revet
800 g søtpotet
1 dl fløte
3 ss smør
Salt og pepper
4 biffer av kalv à ca 160 g
1 ss smør
12 grønne asparges
1 granateple
Kok fløten på svak varme til halvparten er igjen. Ha fløten i en blender sammen med basilikum, sitronskall og hvitløk. Kjør til en grønn saus. Smak til med salt og pepper og sett kaldt til neste dag.
Skrell potetene og skjær dem i passe biter. Kokes møre i litt saltet vann. Mos potetene og tilsett smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Ha salt og pepper på kjøttet og stek det 2-3 min på hver side på middels varme til de er rosa inni.
Kok asparges i saltet vann. Del granateple i to og ta ut innmaten.
Anrett kalvebiffer med søtpotetpuré, og asparges. Dryss over granateplekjærner og ha en kule urtekrem på toppen, servér.
Smelt litt av urtekremen og servér i sausenebb ved siden av.